Kawy
Wyniki: 9
-
Kawy
Kawa Brazil Cerrado 250 g
34.00 złZiarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z brazylijskiego regionu Cerrado Mineiro.
Region Cerrado to jeden z najbardziej znanych regionów kawowych w Brazylii. Idealne warunki klimatyczne oraz żyzne gleby, którzy miejscowi nazywają "terra roxa", czyli po prostu "czerwona ziemia", sprzyjają uprawie głównie odmian: Mundo Novo, Yellow Catuai oraz Red Catuai.
-
Kawy
Kawa Kongo Umoja Wetu 250g
37.50 złDK CONGO Umoja Wetu to kawa wypalona w stopniu średnim (omniroast), dzięki czemu możesz przygotować ją w wybrany przez siebie sposób. Idealnie nadaje się to szybkiego przelewu (tzw. batch brew), ale zaparzenie ziaren w kawiarce sprawia, że kawa zyskuje nowe oblicze. W smaku nasza Umoja jest idealnie zbalansowana i łagodna. Obróbka myta wpływa na czystość jej smaku i podkreśla owocowe (wiśniowe) nuty w jej profilu. Słodycz mlecznej czekolady i przyjemnie cierpkie nuty herbaty assam, równoważą dominującą w kawie owocowość.
-
Kawy
Kawa NAHUA MEXICO - 250g
37.50 złKawa Nahua pochodzi z trzech gospodarstw - Finca Husmaya zarządzanej przez Rodolfo Carcamo Galindo, Finca La Puebla zarządzanej przez Nicolasa Martineza Almanza i La Nueva zarządzana przez Juana Manuela Chacona. Każde z gospodarstw zatrudnia na stałe około 20 osób pracujących przy utrzymaniu uprawy, nawożeniu gleby i odnawianiu najstarszych działek. Do nawożenia gleby używają nawozu przygotowanego z cascary. Do przelewu (filtr).
-
Kawy
Kawa Kenia Rungeto Kii - 250g
80.00 złKENYA Rungeto Kii to prawdziwa owocowa eksplozja! Jak to myta Kenia - zachwyca czystością smaku i wyraźną kwasowością. Na pierwszy plan wysuwa się zdecydowanie charakterystyczna kwasowość czerwonej porzeczki i świeżej żurawiny, które równoważone są charakterystyczną słodyczą gruszki. Na finiszu wyczujesz natomiast przyjemne jagodowe nuty pozostające dłuższą chwilę na podniebieniu. Lekkie body sprawia, że idealnie sprawdzi się zaparzona na lodzie. Do przelewu (filtr).
-
Kawy
Kawa bezkofeinowa DECAF Cauca*Colombia - 250g
51.00 złKolumbia Cauca to kawa o średnim stopniu wypalenia. O smaku, w którym można wyczuć jaśmin, granat i truskawkę. Jest świetnie zbalansowana. Poddana została naturalnemu procesowi dekofeinizacji - Sugarcane E.A. Decaffeination Process - bez użycia chemikaliów. Do przelewu (filtr).
-
Kawy
Kawa Gwatemala Santa Rosa - 250g ziarnista
41.50 złKawa pochodzi od małych producentów, których gospodarstwa położone są w rejonie Santa Rosa w południowo-środkowej części Gwatemali. W regionie tym występują bardzo żyzne gleby wulkaniczne , które idealnie nadają się do uprawy kawy. Tutejszy klimat pozwala na powolne dojrzewanie owoców, co sprzyja dużo większej kompleksowości w smaku i aromacie.
-
Kawy
Kawa JAVA Old School Blend 007 - 250g - ziarnista
37.50 złZiarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z Brazylii Cerrado i Indii Malabar. 007 Old School Blend to mieszanka, która powstała z myślą o miłośnikach klasycznego espresso o niskiej kwasowości. Idealnie komponuje się z mlekiem, które wydobywa słodycz oraz orzechowe nuty espresso. Jako arabika, ma łagodniejszy smak, słodsze nuty i mniejszą zawartość kofeiny.
-
Kawy
Kawa JAVA Espresso Blend 002 - ziarnista
37.50 złZiarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z czterech krajów - Brazylii, Kostaryki, Gwatemali i Kolumbii. 002 ESPRESSO BLEND to kawa o średnim stopniu wypalenia, jaśniejszym niż Classic Blend 001. Jest świetnie zbalansowana, łagodna i słodka. Doskonale sprawdzi się jako espresso, ale również bardzo dobrze współgra z mlekiem lub napojem roślinnym.
-
Kawy
Kawa Classic Espresso Blend 001 - 250g
37.50 złiarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z czterech krajów - Brazylia-Cerrado, Kostaryka-Terrazu Don Roberto, Gwatemala-SHB i Kolumbia-Supremo. Została skomponowana w takich proporcjach, aby tworzyła idealny balans oraz dobrze komponowała się z mlekiem. To również jedyna nasza kawa wypalana jako dark roast espresso,a to oznacza, że można odkryć w niej dużo gorzkiej czekolady, karmelu i goryczki z włoskiego orzecha.